EduMNC
EduMNC - de ce?
Prin conținutul său, acest site se adresează atât elevilor/studenților, cât și profesorilor, cu scopul de a ușura munca fiecăruia în parte: învățare, respectiv predare/evaluare.
Toate materialele respectă normele în vigoare.
Contactează-mă
e-mail:
prof@edumnc.ro
Telefon
+40 723038927
„Pentru prima dată, oricine poate accesa gratuit întreaga colecție de lucrări de pe un computer sau smartphone, indiferent dacă (n. a. operele) sunt expuse în muzeu, împrumutate (chiar pe termen lung) sau depozitate. Uimitoarea moștenire culturală a Luvrului este acum la doar un clic distanță! Sunt sigur că acest conținut digital va inspira în continuare oamenii să vină la Luvru pentru a descoperi colecțiile în persoana”, spune Jean-Luc Martinez, directorul Muzeului Luvrului.
In 2019, Luvru a fost cel mai vizitat muzeu din lume, cu peste 9,6 milioane de vizitatori. Anul trecut, din motive lesne de înțeles, s-a ajuns abia la 2,6 milioane de bilete vandute.
În lipsa vizitatorilor, Muzeul Luvru s-a reorientat spre mediul digital, creând astfel o platformă care reunește pentru prima dată toate operele de artă ale muzeului, anume 482.000 de lucrări. Iar totul este pus gratuit la dispoziția oricui dornic să le vadă, fie ei cercetători, iubitori de artă sau, pur și simplu, curioși.
Site-ul oferă diverse modalități de a vizita cele opt colecții, fie prin căutări simple sau avansate, fie prin intrări după departamentul de albume tematice. O hartă interactivă permite vizitatorilor să exploreze muzeul și operele de artă în funcție de sala în care sunt expuse.
Pentru mai multe informații legate de istoria muzeului Luvru, click aici.
Bonus: Link direct către faimoasa Mona Lisa / „La Joconde”!
MNC